Mi tele ágy?

- Sep 01, 2017-

A kémiai feldolgozás, acsomagolt ágyvan egy üreges cső, cső, vagy más olyan hajó, amely tele van a csomagolóanyag. A csomagolás véletlenszerűen kis tárgyak, mint a töltöttRaschig gyűrűk,Pall gyűrűk,Intalox nyergek IMTPvagy máshol lehet, hogy egy speciálisan kialakított strukturált csomagolás fém, kerámia és műanyag anyag. Ágyakat tartalmazhatnak katalizátor particles vagy adszorbensek, mintZeolit molekulaszűrő torony,aktivált timfölddel,kerámia golyó,szemcsés aktív szén, stb.

A csomagolt ágy célja általában érintkezése vegyi vagy hasonló folyamat két fázisból. Ágyakat lehet használni a reaktorok, a lepárlási folyamat vagy egy kellemetlen alak, de ágyakat is vegyi üzemekben hő tárolására használtak. Ebben az esetben forró gázok számára megengedett, hogy menekülni egy hajó, amely tele van egy tűzálló anyag labda és a tégla árnyalat. Amíg a csomagolás forró. Levegő- vagy más hűvös majd táplálják vissza a növény át a meleg ágyban, ezáltal előmelegítésével a levegő vagy gáz táplál.

Packed Bed


Oszlop

Az ipar aoszlopolyan elválasztástechnikai eljárásokkal, felszívódását, a kiszerelés és a lepárlás végrehajtásához használt csomagolt ágy. A töltetes oszlop a nyomástartó edény, csomagolt szakaszt.

Használt bizonyos típusú álló egy cső tele csomagolóanyag kromatográfiás oszlopok is nevezikcsomagolt oszlopokés szerkezetük ágyakat hasonlóságot mutat.

Oszlop szerkezete: véletlenszerű és halmozott csomagolt oszlopok

Az oszlop lehet tölteni véletlenszerű dömpingelt csomagolás (létrehozása avéletlenszerű töltetes oszlop) vagy strukturált csomagolás szakaszok, amelyek rendezett vagy halmozott (létrehozása aHalmozott oszlop). Az oszlopban folyadékok általában nedves a felület, a csomagolás, és a pára adja át az egész ez a nedvesített felület, ahol a tömeg átadása zajlik. Csomagolóanyag helyett használható tálcák desztilláció szétválasztás javítani. Csomagolás előnye, hogy alacsonyabb nyomásesés egész oszlop (képest lemezek vagy tálcák), ami előnyös közben vákuum alatt. Eltérően alakítják van különböző területére és az üres terek között a csomagolás. Mindkét ezen tényezők befolyásolják a csomagolás teljesítményét.

Folyadék és gőz elosztás (gőz/folyadék-arány)

Egy másik tényező a teljesítmény, a csomagolási forma és felület, a folyadék és a pára forgalmazás, hogy belép a csomagolt ágy. A szükséges, hogy egy adott szétválasztása elméleti szakaszok száma számítja ki egy adott pára, folyadék arányt. Ha a folyadék és a gőz nem egyenletesen oszlanak el a felületes torony területet ahogy belép a csomagolt ágy, a folyadék, pára arány nem lesz megfelelő, és a szükséges szétválást nem lehet elérni. A csomagolás nem működik megfelelően jelenik meg. Amagasság egyenértékű egy elméleti lemez(HETP) nagyobb, mint a várható lesz. A probléma nem a csomagolás is, de a mal-eloszlás a folyadék bevitele a csomagolt ágy. Ezek az oszlopok a folyékony forgalmazók és büntetőpert, amelyek segítik, hogy a folyadék egy szakaszon, a csomagolás, oszlassuk az anyagátadási hatékonyságának növelése is tartalmazhatnak. A design, a folyadék forgalmazók, amelyet a takarmány és a reflux csomagolt lefeküdni döntő fontosságú ahhoz, hogy a csomagolás a maximális hatékonyságának fellép.

Kolonna gőz egyensúlyi görbét

Töltött kolonnát van egy folyamatos pára-egyensúlyi görbe, ellentétben a hagyományos tálca lepárlás, amelyben minden a tálca képviseli a gőz-folyadék egyensúlyok külön pont. Azonban töltött kolonnát modellezés során kiszámítható elméleti tányérszám jelölésére vonatkozó hagyományos tálcák a töltetes oszlop elválasztási hatékonyságát számos hasznos. A tervezés, a szükséges elméleti egyensúlyi szakaszok száma először határozza meg, és majd a csomagolási magasság egyenértékű egy elméleti egyensúlyi színpad, ismert, mint amagasság egyenértékű egy elméleti lemez(HETP) is határozza meg. A teljes csomagolási magasság, szükség a szám elméleti szakaszok, szorozva az HETP.