Mi az aktivált alumínium-oxid?

- Nov 29, 2019-

Az aktivált alumínium-oxid alumínium-oxid, nagyon porózus gömbök formájában, amelyeket szó szerint "alagútálnak" mikroszkopikus szinten.

Az aktivált alumínium-oxidnak számos különböző felhasználása van, amelyek közül a legfontosabb a kiszáradás, a víz adszorpciója. Szárítószerként az aktivált alumínium-oxid felhasználható sűrített levegő, valamint egyéb gáz- és folyadékáramok szárítására. Ezen túlmenően az adszorbenst gyakran használják a gázáramok tisztítására specifikus molekulák szelektív adszorpciójával. Az aktivált alumínium-oxid vízszűrést és katalizátort is alkalmazhat; például gyakran használják a Claus-folyamatban, a földgáz kéntelenítő kezelésében.

Az aktivált alumínium-oxid mellett nagyon hasznos a szennyezett területektől származó mérgező hulladékok és az esővíz lefolyásának tisztításában. Az esővíz szennyező anyagokat, például oldódó fémeket vehet fel az ipari tevékenységből. Emellett szennyező anyagokat, például arzént és ólmot is moshat a bányászati műveletek során keletkező talajvízbe. Az aktivált alumínium-oxid kiválóan nemcsak a mérgező szennyeződések tisztítására szolgál, hanem a már régóta elhagyott és csak most megtisztításra szánt mérgező helyek tisztítására is.

Az aktivált alumínium-oxid hatékony módja a környezet megtisztításának. Mérgező anyagokkal való kötés képessége azt jelenti, hogy ezek az anyagok nem jutnak vissza a környezetbe, ha ártalmatlanítják.

Az aktivált alumínium-oxid fontos jellemzője, hogy nagyon stabil. Más anyagokkal kötődik anélkül, hogy megváltoztatná a saját kémiai formáját vagy formáját. Mivel annyira porózus, a felülete sokkal nagyobb, mint a súlya, így nagymértékben adszorbeálódhat.

Ipari alkalmazásokban, kommunális vízkezelő létesítményekben és otthoni használatra is felhasználják víz tisztítására. Kiválóan eltávolítja az ivóvízből a fluoridot, valamint az ólmot, arzént és más szennyeződéseket.

További kérdésekért kérjük, hagyja meg üzenetét, remélem, segíthetünk a projektjeiben.