Milyen harmatpontot érhet el a 4A molekulaszita a légkompresszorban?

- Jul 11, 2018-

201709121505185821568.jpg

Légkompresszor utófeldolgozó berendezések - az adszorpciós szárító általában az aktivált alumíniumgömböt használják, molekulaszűrőt adszorbensként. A legtöbb gyártó elsősorban a harmatpontra vonatkozik, amelyet a molekulaszűrő és az aktivált alumínium-oxid a kompresszorban végezhet.
Itt van egy részletes elemzés a harmatpont hőmérsékletéről, amikor az aktivált alumínium golyó és a molekulaszűrő a levegőkompresszor berendezésben működik.
Ha a légkompresszor berendezés információi bizonyos esetekben vannak, az aktivált alumínium golyó harmatpont hőmérséklete körülbelül 40 ° C. Ha az adszorpciós torony terhelési mennyisége kicsi, és nagy mennyiségű gázzal kell foglalkoznia, magasabb a harmatpont hőmérséklete, ezúttal a 4A molekulaszűrő adszorbensnek az aktivált alumínium golyóval kell felváltania. Ha az alacsony harmatpontra vonatkozó kérelem alacsonyabb, akkor jobb, ha az 5A molekulaszita 13X molekulaszűrővel helyettesíthető.
Tehát amikor a levegőkompresszor berendezésekre vonatkozó információ bizonyos esetekben történik, a 4A molekulaszűrő harmatpont hőmérséklete -60 ° C, a 13X molekulaszűrő általában 80 ° C. Ez az adat csak tájékoztató jellegű. A harmatpont pontos adatait a kompresszor berendezés specifikus információjával kombinálni kell a megfelelő molekulaszűrő és az aktív alumínium golyó adszorbensként való meghatározásához és kiválasztásához.