Az aktivált alumínium-oxid regenerálásnál hat pontot kell észrevenni

- Apr 28, 2019-

Az aktivált alumínium-oxid regenerációja egyfajta porózus, nagy szilárdságú anyag diszperziója, sok felület van, a mikro porózus felülete rendelkezik a szükséges tulajdonságok katalitikus hatásával, például adszorpcióval, felületaktivitással, jó hőstabilitással stb. így széles körben használják kémiai reakciókatalizátorként és katalizátor hordozóként, a használat során figyelmet kell fordítani a hat pont alá :

 

1. Hosszabbítsa meg a szűrőanyag áztatási idejét a savoldatban, és alaposabban semlegesítse a szűrőanyag maradék alkáli oldatát.

 

2. Az aktív alumínium-oxid szűrőanyag és az erős alkáli regeneráló oldat közötti érintkezési idő meghosszabbítása, és a fluor elúciós sebességének növelése.

 

3. Működtesse a vízmentesítő tartályt anélkül, hogy a víz pH-értékét hosszabb ideig állítaná be, ami nem csak a szűrőanyag telítettségét előre telíti, hanem a regenerálás utáni adszorpciós kapacitást is befolyásolja.

 

4. Nyilvánvalóan csökkent az újrahasznosított szűrőanyag adszorpciós kapacitása fluorra.

 

5. A szűrőanyag első regenerációja befejeződött.

 

6, állítsa be a belépő PH értéket a megadott tartományon belül (6,5-7,0), nem csak javíthatja a víz minőségét, hanem meghosszabbíthatja az aktív alumínium-oxid szűrőanyag élettartamát, jobban játssza le a szűrőanyag funkcióját.