PSA vs VPSA

- Mar 12, 2020-

A PSA oxigéngenerátort széles körben használják orvosi és ipari oxigénben. Itt hasonlítjuk össze a PSA és a VPSA működési elvét. Remélem, ez segíthet abban, hogy többet tudjon meg róluk.

PSA:

A nyomásingadszorpciós oxigéngenerátor tiszta sűrített levegőt használ nyersanyagként, a zeolit ​​molekulaszitát pedig adszorbensként. Az oxigén szobahőmérsékleten történő kinyeréséhez a nyomásingadszorpció elvét alkalmazza. Az oxigén és a nitrogén adszorpciós mennyiségének és a zeolit ​​molekulaszitán a levegőben való felszívódásának, valamint az oxigén és nitrogén diffúziós sebességének a zeolit ​​molekulaszitán belüli különbsége szerint a programozható szelep segítségével szabályozható a pneumatikus szelep a nyomásadszorpció és a dekompresszió elérése érdekében A folyamat során az oxigén és a nitrogén elválasztása befejeződik a kívánt tisztaságú oxigén megszerzéséhez.

VPSA:

Az oxigéntermeléshez vákuumnyomásos adszorpciós légleválasztás kiváló minőségű zeolit ​​molekulaszitát használ a nitrogén felszívására. A felszívatlan oxigén felhalmozódik a torony tetején, és termékgázként az oxigéntároló tartályba kerül. Amikor az adszorpciós torony az adszorpciós állapotban a telítettség közelében van, akkor a tornyot automatikusan dekompresszálják és deszorbeálják regenerálódás céljából, míg a másik adszorpciós torony nyomás alatt elkezdi az adszorpciót és oxigént termel. A két adszorpciós torony felváltva működik az oxigéntermelési folyamat befejezéséhez. Amikor az adszorpciós torony deszorbeálódik és regenerálódik, negatív nyomást alkalmaznak, amelyet VPSA oxigéntermelésnek neveznek.

Zeolit ​​molekulaszita: CHEMXIN oxigén molekulaszita 0,4-0,8 mm és 1,6-2,5 mm.


PSA 1