PSA Nitrogén Generátor

- Apr 16, 2018-

A mikrohullámú molekulaszűrő erős affinitást mutat az oxigénmolekulákhoz, általában az oxigén és a nitrogén levegőn történő elválasztására, valamint a nitrogén előállítására az iparban a nyomás ingadozó adszorpciós eszköz (PSA) alkalmazásával történik .

A CHEMXIN szénmolekulájú szita a nitrogén mennyiségével, a nagy nitrogénvisszanyerési sebességgel és a hosszú élettartammal rendelkezik, alkalmas a különböző típusú nyomáscsillapító adszorpciós nitrogén gépekre , és ez a PSA rendszer előnyben részesített terméke .

 

Bevezetés (molekulaszűrő nitrogén)

A kisebb átmérőjű gáz (oxigén) gyorsabban diffundálódik, és ezek közül többet adszorbeáltunk a molekulaszűrő szilárd fázisába, hogy több nitrogént kapjunk . Egy idő után az oxigén adszorpciója a molekulaszűrőn kiegyensúlyozva, a különböző molekulaszűrő különböző nyomásának különböző adszorpciós kapacitásai szerint csökkenti a gép nyomását az oxigénadszorpció eltávolítására , ezt a folyamatot nevezzük regenerálódását. A nyomáscsillapító adszorpciós eljárást rendszerint a két oszloppal párhuzamosan, váltakozó nyomású adszorpcióval és dekompressziós regenerációval használják, hogy folyamatos nitrogénáramot kapjunk.

 

Molekuláris szita nitrogén (előny)

A PSA nitrogénmódszer a hetvenes évek gyors fejlődése egy új nitrogéntechnológia. A hagyományos nitrogénmódszerrel összehasonlítva egyszerű eljárással, nagyfokú automatizálással, gyors gáztermeléssel (15-30 perc), alacsony energiafogyasztással, a termék tisztasága a felhasználói igényekhez, a könnyű üzemeltetéshez és karbantartáshoz A készülék alacsony költségű, erős alkalmazkodóképessége és egyéb jellemzői miatt versenyképes az 1000Nm3 / h nitrogénfelszerelésben, egyre több hozzáférést biztosít a közepes és kis nitrogénfelhasználókhoz, a PSA-nitrogén a közepes és kis nitrogénhasználók választékává vált .

 

A C arbon molekulaszita és a zeolit molekulaszita széles körben használatos a nitrogén, oxigéntermelés területén . Az oxigén és nitrogén molekulaszűrő szétválasztása főként a molekulaszita felületén található két gáz különbség diffúziós sebességén alapul, a szénmolekulas szita egy olyan arzén alapú adszorbens, amely az aktív szenet és a molekulaszűrő egyes tulajdonságait kombinálja .


cms.jpg