Oxigén molekuláris szita az ipar számára

- Jun 13, 2020-

Oxigén molekuláris szitaaz ipar számára


Ipari oxigénfejlesztő berendezés elve


A nyomásingadszorpciós oxigéngenerátor automatikus berendezés, amely használjamolekulaszitamint adszorbens a nyomás alatti adszorpció és a nyomás alatti deszorpció elveit alkalmazza az oxigén felszívására és felszabadítására a levegőből, így elválasztva az oxigént. A molekulaszita egy gömb alakú szemcsés adszorbens, amely a felületén és a belsejében mikropórusokkal van feltöltve. Pórus alakú jellemzői lehetővé teszik az oxigén és a nitrogén dinamikus elválasztását. A molekulasziták O2-ra és N2-re gyakorolt ​​elválasztó hatása a két gáz dinamikus átmérőjének kis különbségén alapul. Az N2 molekulák gyorsabb diffúziós sebességgel rendelkeznek a molekulaszita pórusaiban, és az O2 molekulák diffúziós sebessége lassabb. A víz és a CO2 diffúziója a sűrített levegőben nem sokban különbözik a nitrogénétől. Végül,oxigénmolekulákaz adszorpciós toronyból gazdagodnak.

Ipari alkalmazási területoxigéngenerátor


Nagy gyár, akvakultúra oxigéntermelése, oxigénellátás, oldott oxigén, nagy ózongép támogatása, fertőtlenítés, sterilizálás, algák eltávolítása stb. Használható:

(1) Elektromos kemence acélgyártás: szén-dioxid-mentesítés, oxigénégetéses fűtés, habszalag megolvasztása, kohászati ​​szabályozás és ezt követő melegítés.

(2) Szennyvíztisztítás: Aktív iszap oxigénnel dúsított levegőztetése, tartályos levegőztetés és ózonsterilizálás.

(3) Szántóföldi vágásszerkezet: A terepi acélcsövek és acéllemezek vágásához oxigénnel dúsított, mobil vagy kis oxigéngenerátorok megfelelhetnek a követelményeknek.

(4) Szennyvíztisztítás, színesfémek olvasztása: az acél, a cink, a nikkel, az ólom stb. Olvasztásához oxigénben gazdag alkalmazást kell alkalmazni, a PSA módszer fokozatosan felváltja a kriogén módszert.

(5) Üvegolvasztás: Az oxigén elősegíti az égést és oldódást, vágást, növeli az üvegteljesítményt és meghosszabbítja a kemence élettartamát.

(6) Cellulóz fehérítés és papírgyártás: A klór fehérítést oxigénnel dúsított fehérítéssé alakítják át, hogy olcsó oxigént biztosítsanak.

(7) Ércfeldolgozás: aranyban és más termelési folyamatokban használják, ami növelheti a nemesfémek kitermelési sebességét.

(8) Erjesztéshez: A Fudai helyettesíti a levegőt, hogy oxigént szolgáltasson az aerob fermentációhoz, ami nagyban javíthatja a hatékonyságot.

(9) Ivóvíz: oxigént juttasson az ózongenerátorhoz az oxigénsterilizáláshoz.

(10) Oxigén a petrolkémia és a vegyipar számára: A kőolaj- és vegyipar folyamatában az oxigén reakciója oxigénnel dúsított levegőt használ levegő helyett oxidációs reakcióhoz, ami növelheti a reakció sebességét és a vegyi termékek kibocsátását.


Kérjük, további információért vegye fel velünk a kapcsolatot.

info@chemxin.com

www.chemxin-en.com