Nitrogéngenerátorok - PSA rendszerösszetevők

- Sep 12, 2017-

Nitrogéngenerátorok - PSA rendszerösszetevők


(PSA) egy fejlett gázelkülönítési technológia. A kiváló minőségű importált szén-molekulaszűrőt (CMS) adszorbensként alkalmazzuk, és a nagy nyomást a levegő szobahőmérsékleten való elválasztásával nyerjük meg a nyomás ingadozásának adszorpciós elve (PSA) szerint.

A molekulaszűrő felületén az oxigén és a nitrogéngáz molekulák diffúziós sebessége eltérő, a kisebb átmérőjű gázmolekulák diffúziós sebessége gyorsabb, és a gázmolekulák (N2) lassú diffúziós sebessége a szénmolekulaszűrőhöz képest kevesebb. A széndioxid molekulaszűrő alkalmazása nitrogénre és ennek a különbségnek az oxigén-adszorpciójára, ami rövid idő alatt adszorpciós fázisban lévő oxigénadszorpciót eredményez, a gázfázisban lévő nitrogén-gazdagodást, mint pl. Az oxigén- és nitrogénszétválasztást, a PSA-körülmények között. gázfázisú nitrogén.

A PSA nitrogéngenerátort (PSA nitrogéngenerátort) nyomásterjesztő adszorpciós technológiával és nitrogénkészítő berendezéssel tervezték és gyártották. Általában két adszorpciós tornyot használnak párhuzamosan az automatikus vezérlőrendszerrel az időzítés, a váltakozó nyomásadszorpciós és dekompressziós regenerálás, a teljes nitrogén és az oxigén szétválasztás, valamint a szükséges nagy tisztaságú nitrogén elérése érdekében.