Molekuláris sziták ipari trendjei

- Jun 26, 2018-

Zeolit molekuláris szita A piac mérete 2015-re 3,2 milliárdra nő, becslések szerint a CAGR becslések szerint 2023-ig növekszik

Európa Zeolite Molecular Sieve Piaci méret, alkalmazás szerint, 2013-2023 (millió USD)

A zeolit molekulaszita ökológiailag kedvező viselkedése a különböző mechanikai alkalmazások veszélyes vegyi anyagainak helyettesítőjeként megvásárolta őket, ez a tényező az elkövetkező években növelni fogja az iparág növekedését.

A szennyvízkezelő vegyszerekre vonatkozó szigorú kormányzati előírások serkenthetik a zeolit molekulaszűrő piaci igényét. A kormányzati szervezetek szerte a világon szigorúan ellenőrzik a városi és modern szennyvízeket a környezetvédelmi kérdésekben, például a víztestben és a talajvízben lévő halott területeken, ami a termék iránti kereslet növekedését eredményezte.

Ezek a termékek könnyen elszúrják az atomi részecskéket a hulladékból, és tovább ösztönözhetik az ipar növekedését. Ezenkívül a detergensek építőanyagaként használják őket. Ezenkívül a foszfát helyettesítőjeként használják, és tiltva vannak az olyan országokban, mint Hollandia és Olaszország. Ezenkívül a detergens iparban számos változás figyelhető meg a dinamikus vásárlási trendek és a változatos mosószer-preferenciák mellett. Különböző tisztítószerek is hozzáférhetőek a textíliákon és ruházati mosási eljárásokon alapulva, ami tovább fokozta a piaci növekedés iránti igényt. Az enzimek, fémek és egyéb vegyületek jelenléte ezen katalizátorok helyettesítőjeként azonban korlátozhatja az ipar növekedését.

Emellett a kormányzati kezdeményezések és a közvélemény tudatossága megerősítette a zeolit molekulaszűrés piacának növekedését. Ezek széles körben használatosak a petrolkémiai iparban, az olaj- és gáziparban, az építőiparban, a szennyvízkezelésben és más iparágakban, mint a festékek és bevonatok, a csomagolás és az autóipar. Ezekben az iparágakban katalizátorként foszfor-kloridot és alumínium-kloridot használnak, amelyek nem könnyen eldobhatóak. A hagyományos katalizátorokat a petrolkémiai és a kőolajiparban ezek a termékek váltják fel, amelyek a zeolit molekulaszűrőpiac méretét táplálják.

Zeolite Molecular Sieve Market, alkalmazás szerint

A mosószer-felhasználások 2015-ben több mint 1,5 milliárd USD értéket mutattak. Ez főként a foszfát alapú készítmények használatának tilalma miatt történt. A foszfát alapú készítmények a világ számos részén betiltottak, mivel vízszennyeződéshez vezetnek, ami tovább növeli a növekedést. A zeolit molekulaszűrő piacon a közüzemi mosószergyártás ioncserélőnek számít, mivel nagy abszorpciós folyadékkapacitása és kémiai stabilitása van a gyártási folyamat során.

Globálisan, a folyékony detergens kereslet 2015-ben több mint 5 millió tonna értéket ért el, és 2023-ra meghaladja a 7 millió tonnát, 3% -os mérsékelt CAGR mellett. A globális porított mosószerek piacán 2023-ra várhatóan meghaladják a 15 millió tonnát, 2015-re 12,5 millió tonnával, 2023-ra pedig 2,4% -kal.

A mosó-ipari ágazat jelentős változásokon ment keresztül a fogyasztói preferenciák megváltozása és a rendelkezésre álló jövedelem növekedése miatt. A munkahelyi kockázat csökkentése és az expozícióval szembeni alacsony toxicitás tovább növeli a zeolit molekulaszűrő piaci igényét.

A katalizátor alkalmazása a legmagasabb CAGR-értéket 4,5% körülire fogja csökkenteni minden alkalmazásban a vegyipari gyártás fokozott felhasználása miatt. A kőolaj- és finomítói termelés növekedése a zeolit molekulaszűrő piaci keresletet is elősegíti az előrejelzési időszak alatt.

Zeolite Molecular Sieve Market, régió szerint

A törökországi zeolit molekulasziták piaca több mint 90 millió USD üzleti tevékenységet termelt 2015-ben. Ez főként az országban alkalmazott szigorú kormányzati szabályozásnak tulajdonítható. A szennyvízkezelő és szennyvíztisztító telep létesítését Törökország valamennyi lakóövezetében kötelezővé tették.

A brazíliai zeolit molekulaszita piacának növekednie kell az országban megnövekedett szennyvíztisztítási tevékenységek következtében. A 2016 augusztusában tartott olimpiai játékok miatt Brazília jelenleg olyan új szennyvíztisztító telepeket birtokol, amelyek tízszer nagyobbak, mint az eredeti létesítmények. Így Brazília várhatóan óriási potenciállal rendelkezik a zeolit molekulaszűrő piaccal kapcsolatban.

A MEA molekulaszűrőpiac iránti keresletét az LNG bővülése támogatja Katarban. Katar a globális cseppfolyósított földgázellátás iránti igényt 2015-ben tette ki. A nemzetközi energiahivatal a katari földgáztermelést 8 milliárd köbméterrel növeli, és 2020-ra elérheti a 171 milliárd köbmétert.

Kína zeolit molekulaszűrő mérete 2016 és 2023 között mérsékelten növekszik a CAGR több mint 2,5% -ánál. A növekvő környezettudatosság és a növekvő felületaktív anyagok, elsősorban Kínában és Indiában a vállalkozások támogatják a termék iránti keresletet. Ráadásul az egyre növekvő infrastrukturális kiadások a második és a három indiai és kínai városban befolyásolják a könnyű építőanyag-gyártást, ezáltal ösztönözve a termék iránti keresletet.

Versenyképes piaci részesedés

A globális zeolit molekulaszita piaci részesedése alacsony koncentrációt mutat a nemzetközi és a helyi szereplők magas jelenlétének köszönhetően. Az Arkema, a BASF, a Tosoh, az Interra Global & UOP LLC kulcsfontosságú vállalatok.

A főbb piaci szereplők befektetéseiket bővítik termelési kapacitásuk növelésével és differenciált megoldásokat kínálnak a piaci részesedés megszerzése érdekében. Például 2014-ben a KNT Csoport havonta 300 tonnával növelte termelési kapacitását, hogy kielégítse a termék növekvő igényét ügyfelei számára. Szintén 2016-ban a Silkem Kft. Óriási befektetést tett az aktivált zeolit molekulaszűrő kifejlesztésében, és új termékeket, például ZAP 4A, ZAP 3A stb. Bevezetését hajtotta végre az Asorbio ZAP márkanév alatt.

Zeolite Molecular Sieve Industry Háttér

A zeolit molekulaszűrő olyan kis méretű pórusokkal rendelkező anyagok, amelyek kálium, bárium, nátrium és kalcium hidratált alumínium-szilikátjaiból álló ásványi anyagok összegyűjtésével jönnek létre. Ezek gyorsan száríthatók és rehidratálhatók, és kationcserélőként használhatók fel. A háromdimenziós pórusrendszerek által ábrázolt molekulaszűrés ugyanazon drágakövek mellett megkülönböztethető.


Milyen információkat tartalmaz ez a jelentés?

Mi volt a történelmi piaci adatok 2012-től 2015-ig, mi az iparág növekedési előrejelzése 2016 és 2024 között?

Részletes elemzés a szabályozási trendekről, a vezetőkről, az ipar buktatóiról, kihívásairól és a résztvevők növekedési lehetőségeiről

Melyek a legfontosabb piaci termékek, alkalmazások és régiók, és hogyan fognak 2024-ig végrehajtani?

Mik azok a technológiai és innovációs folyamatok, hogyan fognak fejlődni 2024-ig?

Mely vállalatok vezetik az iparágat, hogyan helyezkednek el a piacon a fenntarthatóság, a kompetencia, a termelési kapacitás és a stratégiai kilátások szempontjából?