Molekuláris szita a legjobb szulfid eltávolítása

- May 08, 2020-

A molekuláris szita a legjobb a szulfid eltávolításhoz

 

Molekuláris szitaa zeolit szelektív adszorpciós hatással bír. Méhsejt szerkezete van. A kristály pórusai összekapcsolódnak egymással. A pórusok térfogata a zeolitkristály térfogatának több mint 50% -át teszi ki, és a pórusok mérete egyenletesen rögzített, ami megegyezik a közönséges molekulák méretével. A molekuláris szitaüreg átmérője általában 6 és 15A között van; és a pórusméret 3 és 10A között van; Csak a viszonylag kis átmérőjű molekulákat lehet a molekuláris szita adszorbeálja a zeolit pórusain keresztül, míg a nagy konfigurációval rendelkező molekulákat a molekuláris szita nem adhat adorizálhatja, mert nem léphetnek be a zeolit pórusaiba. A szilícium-dioxid-zeolit nagy affinitással rendelkezik a poláris molekulák és telítetlen molekulák iránt, és kiváló adszorpciós teljesítménnyel rendelkezik nagyon súlyos körülmények között, mint például az alacsony részleges nyomás, az alacsony koncentráció és a magas hőmérséklet.


Molekuláris szitaadszorbensek széles körben használják, hogy távolítsa el a hidrogén-szulfid a gázok. Már 1958-ban a United Carbide Corporation Linde részlege adatokat kezdett gyűjteni a merkaptánok és egyéb szennyeződések földgázból való eltávolításáról. Alkáli fém aluminosilicátok lehet használni, hogy szelektíven eltávolítani a hidrogén-szulfid és más szulfidok a földgáz. A molekuláris sziták poláris molekulákhoz való adszorpciós szelektivitása nagy kapacitású szulfidokat eredményez, és a gáz kéntartalma a kezelés után 0,4 ppm alá csökken (0,53 mg / m3). A molekuláris szita regenerálódása 200-300 ° C-os gőzt használ (a molekuláris szita 550 ° C-on vagy magasabb hőmérsékleten stabil), a regeneráció teljes és az élet hosszú.


A Chemxin-nek speciálisMolekuláris szitaa szulfid eltávolításhoz nagy hatékonysággal. Segítünk önnek az eszközök tesztelésében, és a legjobb lehetőségeket biztosítjuk a projekt alapján. Kérjük, küldjön e-mailt nekünk további részletekért.