A molekulaszita a legjobb a szulfid eltávolítására

- May 08, 2020-

A szulfid eltávolításhoz a molekulaszita a legjobb

Molekulaszitaa zeolitnak szelektív adszorpciós hatása van. Méhsejtes szerkezetű. A kristály pórusai összekapcsolódnak egymással. A pórusok térfogata a zeolit ​​kristály térfogatának több mint 50% -át teszi ki, és a pórusméret egységesen rögzített, ami megegyezik a közönséges molekulák méretével. A molekulaszita üregének átmérője általában 6 és 15A között van; és a pórusméret 3 és 10A között van; Csak a viszonylag kis átmérőjű molekulák adszorbeálódhatnak a molekulaszitán a zeolit ​​pórusain keresztül, míg a nagy konfigurációjú molekulákat a molekulaszita nem tudja felszívni, mert nem léphetnek be a zeolit ​​pórusaiba. A szilícium-dioxid-zeolit ​​nagy affinitással rendelkezik a poláros molekulák és a telítetlen molekulák iránt, és kiváló adszorpciós teljesítményt nyújt nagyon súlyos körülmények között, mint például alacsony parciális nyomás, alacsony koncentráció és magas hőmérséklet.


MolekulaszitaAz adszorbenseket széles körben alkalmazták a hidrogén-szulfid gázokból történő eltávolítására. A United Carbide Corporation Linde részlege már 1958-ban elkezdte gyűjteni az adatokat a merkaptánok és egyéb szennyeződések földgázról történő eltávolításáról. Alkálifém-alumínium-szilikátok felhasználhatók a hidrogén-szulfid és egyéb szulfidok szelektív eltávolítására a földgázból. A molekulasziták poláris molekulákhoz való adszorpciós szelektivitása nagy szulfidkapacitást eredményez, és a kezelés kéntartalma a kezelés után 0,4 ppm (0,53 mg / m3) alá csökken. A molekulaszita regenerálásához 200-300 ° C közötti gőzt használnak (a molekulaszita stabil 550 ° C vagy annál magasabb hőmérsékleten), a regenerálás befejeződött és az élettartama hosszú.


A kemxin specifikusMolekulaszitanagy hatékonyságú szulfid eltávolításhoz. Segíthetünk az eszközök tesztelésében, és a projekt alapján a legjobb lehetőségeket kínáljuk. Kérjük, küldjön levelet e-mailben további részletekért.