Molekuláris szita a földgázszárításhoz

- Sep 26, 2017-

Molekuláris szita


A földgázban lévő víz vagy más szennyeződések növelhetik a csővezeték károsodásának kockázatát a korrózió vagy a hidrátképződés következtében. A földgázszárítás / dehidratálás olyan eljárás, ahol a vízgőzöket eltávolítják a gázáramokból, a molekulaszitával ismert nagyon hatásos szárító anyagot használva. Különböző típusú molekulaszitákat használnak az ipari földgáz-dehidrációban. Ezt a szárítási eljárást a 3A, 4A és 5A szilárd nedvszívó anyagok felhasználásával hajtjuk végre, a molekulaméret, a pórusméret és a gázáram polaritásától függően. Kevés a különbség a vízgőz-koncentrációban és a gázáramlásban, mint a pórusméreteiknek megfelelően.

Használjon 3A, 4A & 5A adszorbenseket a földgáz-dehidrációhoz

3A, 4A és 5A gyöngyökben és pelletekben alkalmazható aktív adszorbensként a földgáz szárítási folyamata nagyon alacsony harmatpontig -100 ° C-ig. Alkalmasak az aromás vegyületek, például a metán, az etán, a propán stb. Tartalmazó földgáz dehidratálására is. A legtöbb esetben a PTSA (nyomás és hőmérséklet ingadozás) technológiát használják a molekulaszita specifikus típusának megfelelően. Segít a maximális hatékonyság elérésében. A nagyobb pórusméret nagyobb adszorpciós kapacitást jelent. Ebben a helyzetben az 5A molekulák maximális adszorpciós vagy dehidratációs kapacitással rendelkeznek, mint a 4A és 3A. Hasonlóképpen, a 3A molekulák maximális vízadszorpciót és minimális adszorpciót biztosítanak a földgázban jelen lévő egyéb vegyületeknek.

A vízgőzöket és más szennyező anyagokat tartalmazó földgáz a molekulaszűrő oszlopokon keresztül halad át. Magas adszorpciós képességgel a víz a gázáramból az alacsony koncentrációkig lesz eltávolítva. Az ilyen adszorbenseket specifikus hőmérsékleteken regenerálhatjuk a földgáz-szárítási / dehidratációs eljáráshoz használt adszorbens típus alapján. A molekulaszitákat a leghatékonyabb szárítószer és adszorbensnek tekintik a földgáz megfelelő kritikus pórusátmérőjű molekulák szárításához.

A Chemxin széles választékú szárítószerekkel rendelkezik, amelyek külön-külön vagy több ágyban alkalmazhatók különböző szennyeződések eltávolítására különböző dehidratációs alkalmazásokhoz. Erős földgázszárítási és -szárítási megoldást fejlesztettünk ki a földgázipar számára. Célunk, hogy minden termék maximális teljesítményt nyújtson és minimalizálja a költségeket.