Molekuláris szita a levegő elválasztására

- Dec 21, 2019-

A levegő elválasztó berendezés magában foglalja a levegőhűtő tornyot, a vízhűtő tornyot, a molekuláris szita-adszorbert, a fő hőcserélőt, a folyadék-levegő-folyadék nitrogénhűtőt, a kondenzációs párologtatót, a felső és az alsó tornyot, a nyers argon tornyot és a finom argon tornyot.

A molekuláris szita-adszorberről:

Funkció: víz, CO2, acetilén és más szénhidrogének adszorbeálása a levegőben, tisztavá téve a levegőt

Felépítése: vízszintes hengeres test, beépített tartórács-keret, molekuláris szita adszorbens tartója

Használat: Amikor a levegő áthalad a molekuláris szitaágyon, víz, CO2, acetilén és más szénhidrogének adszorbeálódik, és a tisztított levegő CO2-tartalma <> a regenerációs ciklusban először magas hőmérsékleten szárító gázzal regenerálják, majd szobahőmérsékleten szárítják. A gázt normál hőmérsékletre hűtjük, és a két molekuláris szitát felváltva használjuk egy csapatban.

A molekuláris szitákról:

A molekuláris sziták jellemzői a hasonló pórusméretű poláris molekulák erős adszorpciójára. A víz, a szén-dioxid és az acetilén alapvetően a molekuláris szita-adszorberekben távolítható el. A legtöbb más szénhidrogén, mint például a metán és az etán, levegővel jut a légszétválasztó toronyba. Ezek az anyagok a legtöbb oldódnak a folyadékban, és kis mennyiséget eliminál az oxigén elpárologtatása.

A magas szén-dioxid-tartalom általános okai a levegő elválasztó tornyokban: a molekuláris sziták összetörtek a hosszú távú süllyedés vagy a légáramlás sokkja miatt, rések jelennek meg a molekuláris szita adszorber adszorbens ágyán, és a légáram rövidzárlatos; A molekuláris szita erős adszorpciós képességgel rendelkezik bizonyos gázok számára, de optimális hőmérsékleti munkaterülettel rendelkezik, ahol a bemenő levegő hőmérséklete meghaladja ezt a munkaterületet, és a molekulaszita szén-dioxid adszorpcióját okozza.

A hengerolajat vagy a légkompresszor könnyű végeit a légárammal együtt a molekuláris szita tisztítóba juttatjuk, ami molekuláris szita mérgezést okoz, csökkenti az adszorpciós kapacitást és a szén-dioxid hiányos adszorpcióját. Nem csak blokkolja a lemezes hőcserélőt és befolyásolja a működési ciklust, hanem növeli a folyékony oxigénben lévő szén-dioxidot is, fokozatosan kicsapódik jégszerű szilárd anyaggá és dörzsölje a kondenzációs párologtató belső falához statikus elektromosság előállításához.

Üdvözöljük a kérdéseidet vagy ötleteit, remélem, hogy segít a projektekben.