Aktivált alumínium A legjobb levegőszárító nedvszívó?

- Mar 28, 2018-

201706271498525315449.jpg


Az " adszorbensek " néven ismert , mivel a víz és a szárító levegő a fő feladata az adott szárítószer. Amikor nedvességmolekulák jelennek meg a levegőben, akkor a korrózióhoz vezethetnek a gépekben, valamint a jégképződésekben, amelyek - amint el tudják képzelni - veszélyesek lehetnek és károsak lehetnek. Ezért fontos eltávolítani ezeket a molekulákat, hogy a gépek és a berendezések zavartalanul működjenek.

 

Valójában az Activated Alumina eljárás egyszerű. Mint egy szivacs vízben, a levegőben lévő nedvesség az Aluminába tapad, amint áthalad. Az aktivált alumíniumba csapdába esnek, és a levegő nedvességtől mentes. Egyszerűen ez olyan, mintha szitát használna, mert a víz elmarad és a levegő a nedvesség nélkül folytatódik.

 

Időnként a levegőszárítás során . Nem lehet könnyedén megmondani, mikor távolítják el a nedvességet. Egy területen belül kiszámolják a nyomás harmatpontot, és a -40F-nél alacsonyabb területek hőmentes adszorpciós szárítót igényelnek. Ez mind költséghatékony, mind pedig energiatakarékos. Működés közben ezek a szárítók szárítószereket használnak, például Molecular Sieve vagy Activated Alumina. Valójában ezek a két legmegfelelőbb lehetőség az iparágban.