Bevezetés a kerámia méhsejtből

- Aug 22, 2017-


A kerámia méhsejt az elmúlt három évtizedben egy új típusú kerámiaterméknek köszönhetően, mint a méhsejt alakú szerkezet. Először használt kisméretű kipufogógáz tisztítás, amelyet széles körben használnak a kémiai, elektromos, kohászati, kőolaj, elektronika, elektromos készülékek, gépek és más iparágakban, de szélesebb körben is, a fejlesztési kilátások jelentősek.
A kerámia méhsejt számtalan, különböző formájú lyukakból áll, a legtöbb lyuk elérte a 20-40 cm-es négyzet cm-t, a sűrűség 4-6 gramm / köbcentiméter, a víz felszívódása 20% -ig. A hordozó geometriai felülete a porózus vékony falnak köszönhetően, nagymértékben megnövekedett és javult a hősokk ellenállása, a jelenlegi termékek, a háromszög és a kvartett hálószemei, A Háromszög sokkal jobb, mint a quad-élettartam, lyukak is nagyobbak, ami különösen fontos katalizátor hordozóként. A lyukak száma egységnyi területen a javulás és csökkentése hordozó pórus fal vastagsága, a hő-sokk ellenállása a kerámia szubsztrát a tendencia, hogy javítsa a hősokk károsodás hőmérséklet emelkedik. A kerámia méhsejtnek csökkentenie kell a tágulási együtthatót, és növelnie kell a lyukak számát egységnyi területen.

A hőtágulási együttható a legfontosabb teljesítménymutatók, a jelenlegi szintje ≤ 1,0 × 10-6 / ℃ (25-1000 ° C). Az első olyan kerámia méhsejt nyersanyagok előállítása, mint a kaolin, a talkum, az alumínium por, agyag és ma már meghaladta a különösen a diatómaföldet, a zeolitokat, a kiterjedt talajt és a tűzálló alkalmazást, a kerámia méhsejtek egyre szélesebb körű alkalmazási teljesítménye egyre jobb.

A kerámia méhsejt regeneratív töltőanyag, az aktív szén , az aktivált alumínium - oxid , a molekulaszűrő , a porcelán gömbök , a toronycsomagolás és a szilikagél stb. Fő termékei. Méhsejt kerámia regeneráló hőtároló hőteljesítménye 1000J / (kgK) fent, a hőmérséklet alkalmazása ≥ 1700 ° C, akár 40% -os üzemanyag-megtakarítás a kemence, sütés, áztató kemence, pirolízis kemence, kemence, termelés nőtt több mint 15% a füstgáz hőmérséklete 150 ° C alatt van.

Az aktív szénpor vagy a kerámia méhsejt alakú részecskék, amelyek nagymértékben javítják a vízkezelést és a szennyvíztisztító képességet, különösen a gyógyszeriparban, antibiotikumokban, hormonokban, vitaminokban, nukleinsav-injekcióban és számos injekcióban, gyógyszerekben mint dehidratációs dekolorizációs szennyezők.

Méhsejt kerámia csomagoló töltőanyag, mint bármely más, nagyobb fajlagos felület, szilárdság, és jobban lehetővé teszi a gőz-folyadék eloszlását egyenletesebb, alacsonyabb ágy ellenállóképesség, jobb és meghosszabbítja az élettartamot a petrolkémiai, gyógyszeripari és finom vegyiparban a töltőanyag hatása elég jó.

A katalizátor előnyeiben használt kerámia méhsejt. Méhsejt kerámia anyagok egyedi bevonóanyagokkal, nemesfémekkel, ritkaföldfémekkel és átmeneti fémkészítménnyel, és így nagy katalitikus aktivitással, jó termikus stabilitással, hosszú élettartammal, nagy szilárdsággal rendelkezik.

201611111478854359527.jpg