Hogyan lehet regenerálni a molekulaszűrőt?

- Jul 13, 2018-

A közelmúltban vevői visszajelzést kapnak arról, hogy hogyan lehet regenerálni a Chemxin Molecular Sieve-t . Miután megtudtuk K + F részlegünket, összefoglaljuk az alábbi referencia-használati utasításokat.

A regenerálódás molekuláris szitának tipikus ciklikus rendszerekben kell lennie, amely az adszorbát eltávolítását jelenti a molekulaszita ágyból, melegítéssel és vákuumgázzal végzett tisztítással.

Megfelelő hőt kell alkalmazni az adszorbens, az adszorbens és az edény hőmérsékletének emelése érdekében a folyadék elpárologtatásához és a molekulaszitát felület nedvesítésének hőjének ellensúlyozásához. Az ágy hőmérséklete kritikus a regeneráció során. Az ágyhőmérsékletet a 175-260 ° C tartományban általában a 3A típusnál alkalmazzák. Ez az alacsonyabb tartomány minimalizálja az olefinek polimerizációját a molekulaszita felületeken, ha ilyen anyagok vannak jelen a gázban. Lassú felmelegedés ajánlott, mivel a legtöbb olefin anyagot minimális hőmérsékleten eltávolítják, a 4A, 5A és 13X sziták hőmérséklete 200-315 ° C.

A regenerálás után hűtési periódus szükséges ahhoz, hogy a molekulaszűrő hőmérsékletét 15 ° C-on belül a feldolgozandó áram hőmérsékleténél csökkentse.

Az optimális regenerálódás érdekében a gázáramnak ellenőriznie kell az adszorpciót a felmelegedési ciklus alatt és párhuzamosan (a folyamathoz képest) hűtés közben.

Alternatív módon kis mennyiségű molekulaszűrőt száríthatunk tisztítógáz nélkül kemencés fűtéssel, majd lassú hűtéssel zárt rendszerben, például egy exszikkátorban.

Regenerálja a molekulaszűrőt