Szilikagél osztályozása

- Jun 15, 2017-

Általánosságban elmondható, hogy a szilikagél két kategóriába sorolható: szerves szilikagél és szervetlen szilikagél, tulajdonságaik és komponenseik alapján.

A szervetlen szilikagél egy nagyon aktív adszorbens anyag, amelyet rendszerint nátrium-szilikáttal és kénsavval reagáltatnak, majd sorozatos utókezelési folyamatok, például öregedés és savas habzás. A szilícium-dioxid az amorf anyaghoz tartozik, kémiai képlete pedig mSiO2nH2O. Vízben és bármilyen oldószerben oldhatatlan, nem mérgező, íztelen, kémiai stabilitása az erős lúg és a hidrogén-fluorid mellett nem reagál semmilyen anyaggal. A különböző típusú szilikagél különféle mikroporózus szerkezetekkel rendelkezik különböző gyártási módszereik miatt. A szilikagél kémiai összetétele és fizikai szerkezete meghatározza annak tulajdonságait, hogy sok más hasonló anyag helyettesítheti a nagy adszorpciós tulajdonságokat, a jó termikus stabilitást, a kémiai stabilitást, a nagy mechanikai szilárdságot, a háztartási nedvességeket, a páratartalom szabályozót, a dezodorokat; Szénhidrogén-ipar, mint elszíneződésgátló szer, katalizátor hordozó, adszorpciós ágensek elválasztása és tisztítása; Finom kémiai anyaggal, sört stabilizálóval, festékező anyaggal, fogkrém súrlódásgátlóval, ívesítőszerrel stb.

A szilikon egy szilikonvegyület, Si-C kötést tartalmazó eszköz, és legalább egy szerves vegyület bázisa közvetlenül kapcsolódik a szilícium-atomokhoz, szokás gyakran az oxigénhez, kénhez, nitrogénhez és más szerves gyökökhöz és szilícium atom vegyületekhez kapcsolódó szokások, mint szerves szilíciumvegyületek . Közülük a szilícium-oxigén kötésből (-Si-O-Si-) csontvázból álló polisziloxán a szerves szilíciumvegyületek legszélesebb körben vizsgált és széles körben elterjedt csoportja, amely a teljes mennyiség több mint 90% -át teszi ki.

A szilikagél extrudálása sokkal gyakoribb, mint például a háztartási rizs tűzhelyben használt "tömörítő gyűrű", a "rizs tűzhely" szilikon tömítőgyűrű.

A formázott szilikagél bonyolultabb, szabálytalan alakú, beleértve a szilikon-tálat, a szilikagél-jeget, a szilikon-süteményformát stb.