Chemxin Carbon Molecular Sieve

- Dec 19, 2017-

Mi a szén-meoluláris szita?


A Chemxin Carbon molekulaszűrő (CMS) olyan adszorbens, amely az aktív szén és a zeolit ​​mögött rejlő ötleteket egy termékbe foglalja össze. Az aktivált szén nagy porozitásáról ismert, és a zeolit ​​ismert, hogy képesek lesznek magas szaktudású adszorbensekké alakítani, úgynevezett molekulaszűrő. A CMS olyan termék, amely mindkét termék előnyeit együttesen hozza létre.
A CMS a szénből készül, és az anyagot 10 angström alatt adszorbeálják, valami aktivált szén nem tud pontosan meghatározni. A szénmolekulas szitára létrehozott legkisebb pórusméret 4A, de 5A és 10A (vagy 13X) esetén is létezik.
A CMS az oxigént különválasztja a nitrogéntől, ami fontos szerepet játszik a földgáz feldolgozásában. Ezt a folyamatot PSA (Pressure Swing Adsorption) eszközzel végezzük két fázisban.
Az első fázisban a gáz belép a PSA generátorba és az oxigén adszorbeálódik, amíg a nitrogén átmegy, mert a nitrogénmolekulák túl nagyok, és külön termékként használják őket.
-A második fázis kis nyomású lassan felszabadítja a szitából az oxigént, és ezáltal regenerálódik úgy, hogy az elválasztási folyamat megismételhető legyen.

Chemxin Carbon Molecular Sieve

Hogyan lehet megvalósítani a PSA folyamatot?


A CMS a mainstream adszorbens a Pressure Swing Adsorption (PSA) rendszer Nitrogéngáz-generátorának. Van egy differenciális diffúziós sebességi rendszer, amely az oxigénmolekula kisebb, mint a nitrogénmolekula.
A CMS rövid idő alatt adszorbeálja az oxigéngázt, szén-dioxid-gázokat, nedvességet stb. Sűrített levegőben, és a kiömlőnyílásnál kompressziós nitrogéngáz áll rendelkezésre. Ha a nyomás a légköri vagy vákuumszintre csökken, akkor a CMS oxigéngázzal adszorbeálódik, és mások könnyedén deszorbeálják és regenerálják.
Ha a fenti két műveletet felváltva két adszorpciós oszlop között végezzük, a nitrogéngáz folyamatosan elérhető a levegőből.