Légtisztító aktivált szén

- Nov 04, 2017-

Beltéri szennyezőanyagok

Már a múlt század közepén a 60-as évek beltéri légszennyezése már megjelent, az emberek életszínvonalának javítása mellett egyre nagyobb a dekorációs ágazat, a beltéri légszennyezés problémája egyre komolyabbá válik. Az ember 90% -ban él és dolgozik a lakásban, ami az otthoni idő körülbelül 60% -a. A releváns nemzetközi szervezetek felmérése szerint évente 2,8 millió ember hal meg közvetlenül vagy közvetve a dekorációs szennyezésből a világ minden részében, a világ 30% -ának új és újjáépített épületei beltéri légszennyezést okoznak, ami káros az egészségre. egyre fontosabb a beltéri levegő tisztítása. Az aktív szén egyfajta kiváló adszorbens, kiváló adszorpciós kapacitása van a beltéri szennyező anyagoknak.

Fő beltéri szennyezőanyagok és azok forrása

Szennyezőanyag

Forrás

Aerosol

égetés, dohányzás, emberek teste

asbestus

hőszigetelő anyagok

Formaldehid

építőanyagok, bútorok

CO

égés, dohányzás

Mikroorganizmus

háziállat, ember test

Ózon

modern elektronikus irodai berendezések

A dohányfüst

dohányzó

Radon

fal és alapozás

VOCS

festék, tisztítószerek, építőanyagok

CO2

égés, lélegzet

Az allergének

állatot, hajat, rovarokat, pollent

ammónia

antifreezer

Benzol sorozat

oldószer, poliészter rost, ragasztószalag, ragasztó, tapéta, festék, szőnyeg

Aktivált szén pórus besorolás

Osztályozás

mikropórus

közepén lyuk

nagy lyuk

Apertúra nm

<>

2,0 ~ 50

> 50

Légtisztítás Az aktivált szén fából, szénből vagy kókusz héjból áll, szemcsés vagy hengeres megjelenésű. Légtisztításhoz a legjobb a kókuszhéj .

Az aktív szén adszorpciós folyamata

Az aktív szén adszorpciós tulajdonságai függenek pórusszerkezeteitől és felületi kémiai tulajdonságaitól, és a felületi kémiai tulajdonságok meghatározzák az aktív szén kémiai adszorpcióját. Az aktív szén a gáz adszorpciója magában foglalja a fizikai adszorpciót és a kémiai adszorpciót, általában mindkettő együtt jár együtt. A fizikai adszorpció egyszerűen vonzó erővel a molekulák között adszorbeálódik az adszorbens felületén. A fizikai adszorpció reverzibilis, csökkentve az adszorbens parciális nyomását a gázfázisban, növelve az adszorpciós hőmérsékletet, gyorsan adszorbálva az adszorbenseket anélkül, hogy kémiai összetételét megváltoztatná. A kémiai abszorpció nagy szelektivitást mutat, és egyfajta adszorbens csak az adott anyagra hat. A kémiai adszorpció visszafordíthatatlan, miután az adszorpciós adszorbens megváltoztatta az eredeti tulajdonságokat.

A fizikai adszorpció és a kémiai adszorpció közötti különbség


Fizikai adszorpció

Kémiai adszorpció

Adszorpciós hőmérséklet

Nem lehet sokkal magasabb, mint az adszorbens forráspontja

Nincs kapcsolat az adszorbens forráspontjával

Adszorpciós ráta

Nincs szükség semmilyen aktiválási energiára, az adszorpciós ráta nagyon magas

Az adszorpciós sebességet az aktivációs energia és a hőmérséklet nagyon széles tartományban befolyásolja

szelektivitás

Nincs szelektivitás

Erős szelektivitás

Adszorpciós módszer

Multimolekuláris réteg adszorpció

Monomolekuláris réteg adszorpció

Alkalmazás

A légtisztító aktivált szén nagy fajlagos felülettel, bőséges pórusszerkezettel, nagy mechanikai szilárdsággal, erős adszorpciós kapacitással és könnyű regenerációval rendelkezik. Ez hatékonyan adszorbeálhatja a metanolt, az ammónia, a radon, a benzol, a xilol, a kipufogógáz, a lámpafekete, különösen az aromás vegyületeket.

Széles körben szén-dioxid, hidrogén, nitrogén, klór-hidrid, etilén, etilén, krakkolás gáz, inert gázok, atomi berendezések tisztítására; Mivel az antigás csomagolás maszkolja a méreggázszűrőt; A levegőszennyező anyagok leépítéséhez és a vegyes gáz besorolásának tisztításához.

Légtisztító aktivált szén