Az aktivált alumínium-oxid a legjobb légszárító szárító?

- Aug 06, 2018-

Az „adszorpció” néven ismert, a vízbe történő felvétel és a levegő szárítása a fő funkciója ennek az adott szárítószernek. Amikor a páratartalmú molekulák a levegőben jelennek meg, a gépekben korróziót, valamint jégképződményeket okozhatnak, amelyek - amint elképzelhetik - veszélyesek és károsak lehetnek. Ezért fontos, hogy ezeket a molekulákat eltávolítsuk, így a gépek és berendezések zavartalanul futtathatók.

Az aktivált alumínium-oxid folyamat valójában egyszerű. A levegőben levő nedvesség a vízben lévő szivacsként viselkedik, ahogy az áthalad az alumínium-oxidra. Az aktivált alumínium-oxidba csapdába kerülnek, és a levegő nedvességtől mentes marad. Egyszerűen fogalmazva, ez olyan, mintha egy szitát használnánk, hogy a víz lemaradjon, és a levegő nedvesség nélkül folytatódik.

Használat a levegőszárításban - Időnként könnyű megállapítani, hogy a nedvességet eltávolították. Egy adott területen belül a nyomás harmatpontját kiszámítjuk, és a -40F alatti területeken hőmentes adszorpciós szárító szükséges. Ez mind költséghatékony, mind energiahatékony. Működés közben ezek a szárítók szárítószert, például molekuláris szitát vagy aktivált alumínium-oxidot használnak. Valójában ezek az iparágban jelenleg használt két legjobb lehetőség.

Hőmentes adszorpciós szárító - Két azonos méretű adszorpciós tornyot tart, a kiválasztott szárítószerrel töltik. Bár a cégek kedvenceik lesznek, a Molekuláris Szitán és az Aktivált Alumínium termék nem feltétlenül rendelkezik „legjobb” lehetőséggel. Mivel mindketten hatékonyak, nem szabad észrevenni a végeredmény különbségét.

Először a sűrített levegő a torony teteje felé halad, és a nedvesség felszívódik. Idővel a szárítószer ágyát nedvességgel kezdjük le. Amint elérte a maximális kapacitást, az első torony kikapcsol, és ezt el kell távolítani. Ezután száraz sűrített levegő halad át a felsőbõl, hogy megtisztítsa a szárítószert, és ezután csatlakozik az összes kidobott nedvességmolekulához. A második torony aktiválódik, amíg mindez megtörténik, és a szokásos módon fog működni. Ahelyett, hogy az egész készletet le kellene zárni minden alkalommal, folyamatosan cserélhetők, hogy a szárított levegőt a rendszerben tartsák.

Mivel a szárítószer ágyában az egyikben idővel újra regenerálódik, a második el fog működni. A száraz sűrített levegő állandó áramlása esetén ez arra utal, hogy mindkét torony a várt módon működik. Végül az adszorpciós szárítók működési nyomásuk, hőmérsékletük és még az áramlásuk függvényében is eltérő módon működnek. Ha a hőmérséklet némileg emelkedik, a termelési különbség látható!