Aktivált alumínium-oxid a klór eltávolításához

- Dec 06, 2019-

A petrolkémiai előállítási folyamatban a betápláló gázban lévő klór különféle katalizátorok és adszorbensek mérgezését okozhatja, így az adszorbens és a katalitikus teljesítmény meghibásodhat. A klór jelenléte is súlyosan korrodálja az eszközt és a berendezést, befolyásolva a termelés normál mûködését, ezért el kell távolítani a kloridot. Általában szilárd deklórozószert használunk a betápláló gáz kloridjának eltávolítására. Ez a nagyteljesítményű deklórozó szerrel rendelkező antiklór típusú tulajdonságok széles hőmérsékleti tartományban, magas és alacsony hőmérsékleti aktivitásban egyenletesek, jó vízállósággal, aktív komponensekkel és klórral rendelkeznek, miután a reakció nem könnyű vándorolni, dehidroklórozás szintéziséhez és védelemhez használható katalizátorok és adszorbensek. Szintén széles körben felhasználható benzinben, földgázban, H2, N2, NH3, CO, CO2-ban és más nyersanyagokban deklórozásban.

A reformáló folyékony benzin általában nagy mennyiségű sósavval rendelkezik, ez befolyásolja a nyomon követő berendezés működését, az antiklór bármilyen hőmérsékleti környezetben folytathatja működését, a só adszorpcióját, és lehet a sósav folyamatos adszorpciója.

A KA-104A kemoxin-klórmentesítő szer a klór eltávolítására szolgáló speciális anyag, amely aktiváló alumínium-oxid alapon ad promótert. Itt van néhány paraméter, amelyet át kell tekinteni.

Kémiai összetétel

Al2O3% + promóter%

≥93

Testsűrűség

g / ml

0,75-0,80

Felszíni terület

m2 / g

≥130

Zúzóerő

N / db

≥120

Munkahelyi nyomás

Mpa

Általános nyomás-0,8

Klórkibocsátási sebesség

%

≥99.9