Néhány javasolt alkalmazás a szárítószerhez

- Aug 17, 2018-

A nedvesség eltávolítása kibővíti az olaj- és berendezések élettartamát  
Minden gyártóipar saját egyedülálló környezetet hoz létre, ami az adott iparágra jellemző szennyeződést eredményez, ami viszont megfelelően megtervezett légzőkészüléket igényel. A szárító légzőkészülékek különösen hasznosak olyan környezetben, ahol magas por- és nedvességtartalom van.

Számos módja van annak, hogy a szennyező anyagok beléphetnek a berendezésekbe, beleértve a gyenge olajfeltöltési és mintavételi módszereket, a helytelen kezelési gyakorlatokat, a nem megfelelő vagy rosszul karbantartott tömítéseket és a légtelenítő szűrők hiányát. A részecskéknek a hidraulikus szivattyúkra, turbinákra vagy hajtóművekre gyakorolt csiszoló hatása nyilvánvaló. A víz mozgó részekre gyakorolt hatása sokkal kevésbé érthető.

Szilárd, folyékony és gáz  
A víz három állapotban létezhet: oldott, emulgeált és szabad. Az egyes olajban diszpergált vízmolekulákat oldottnak tekintik. Az új kenőolaj 200 ppm és 600 ppm közötti mennyiségben képes megtartani az oldott vizet, és az új motorolajok háromszor is megtarthatják ezt a mennyiséget, mielőtt bármilyen nedvesség bizonyítékot mutatnának. Minél idősebb az olaj, annál több vizet tud tartani. Bizonyos pontokon az olaj telítődik, és az egyes vízmolekulák elkezdenek összeolvadni, mikrotörzseket és felhős megjelenést hozva létre. Ahogy az olajban az emulgeált víz mennyisége nő, egy szabad vízréteg keletkezik, amely a tartályok és a csapágyak aljába kerül.

Miután a víz összekeveredett olajjal, kémiai reakciók lépnek fel a víz, az alapolaj és a különböző adalékanyagok között, beleértve a szélsőséges nyomás- és kopásállóságot, az oxidációt és a rozsdát gátló szereket, valamint a viszkozitásjavító szereket. A kémiai reakciót hidrolízisnek nevezzük. A víz felgyorsíthatja az olaj öregedési sebességét tízszeresére. Ezek a kémiai reakciók lakk, iszap, szerves és szervetlen savak, felületi lerakódások és polimerizáció (a kenőanyag sűrűsége) eredménye. Mindössze egy százalékos szennyeződés akár 90 százalékkal is csökkentheti a csapágy élettartamát. Ezen túlmenően a gőzös kavitáció, a vízgőz behatolása a nyomás alatt lévő rendszerekbe, méhsejteket tud a mechanikai felületeken.

Hogyan működik a szárító  
Annak ellenére, hogy a szárító légzőkészülékek alapkoncepciója több mint 20 éve megegyezik, számos olyan termékké alakultak, amelyek számos alkalmazást képesek kezelni.

Higroszkópos anyagból - szilikagélből áll, amely a víz súlyának 40% -át vonzhatja és megtarthatja - és egy szintetikus szűrőanyag, a szárítószer-légzőkészülék fontos elem a hatékony megelőző karbantartási programban. Ezek úgy vannak kialakítva, hogy megakadályozzák, hogy a nedvesség és a szemcsés szennyeződések folyadéktartályokba kerüljenek, mivel a nyomás a folyadék hőtágulása és összehúzódása, valamint a tartályok feltöltése és kiürítése által okozott szintváltozások révén történik.