A szilikagél fajtái és tulajdonságai

- Jun 15, 2017-

Szilikagél

Karakter:

Szilícium-dioxid szacharózmentes és nem mérgező kolloid oldata, a képlet mSiO 2NH 2O-ban kifejezhető.

1. mert a kolloid részecskék finom (10-20 nm) és nagy fajlagos felülettel rendelkeznek, maguk a részecskék színtelenek és átlátszóak, ami nem befolyásolja a burkolat jellegét.

2. alacsony viszkozitású, ahol a víz behatolása áthatolhat, ezért más anyagokkal keverve, a diszperzió és a permeabilitás nagyon jó.

3. ha a szilícium-dioxid-oldat elpárolog, a kolloid részecskék szilárdan tapadnak a tárgy felületéhez, szilícium-dioxid és oxigén kombinációját képezik, ami jó ragasztó.


Használat:

1.az különböző tűzálló kötőanyag, kohéziós erő, magas hőmérséklet (1500-1600 C), és így tovább.

2.hasznosítható a bevonó iparban, képes a bevonatot szilárd, de szennyeződés, por, öregedés, tűz és egyéb funkciók ellen is.

3. a héj precíziós öntéséhez használják, ami a héj erős szilárdságát és magas öntési befejezését eredményezheti. Az alakja jobb, mint a vízüvegé, és csökkentheti a költségeket és javíthatja az üzemeltetési feltételeket az etil-szilikát helyett.

4.silica sol nagyobb fajlagos felülettel rendelkezik, és katalizátor előállítására és katalizátor-támogatására alkalmazható.

5. a papíriparban használatos, üvegpapír ragasztóként, fotópapír előkezelő anyagokként, cementzsákként, csúszásgátló anyagként stb. Alkalmazható.

6.hasznosító szerként használják a textiliparban és olajban, valamint a gyapjú- és nyúlszőrzet hajthatóságának feldolgozásában, csökkenti a törést, megakadályozza a repülést, javítja a hozamot és növeli a gazdasági előnyöket.

7. szilícium-acéllemez-feldolgozó szert, diszpergálószert, padló-viasz csövet, stb.