Az organikus szilikagél tulajdonságai

- Jun 15, 2017-

A szerves szilícium-dioxid termékek alapvető szerkezeti egységei szilícium-oxigénkötésekből állnak, míg az oldalláncok szilícium atomokkal kapcsolódnak más szerves csoportokkal. Ezért a szerves szilikon termékek szerkezetében mind szerves csoportokat, mind szervetlen struktúrákat tartalmaz. Ez a különleges összetétel és molekulaszerkezet a szerves tulajdonságok és a szervetlen funkciók kombinációját teszi lehetővé. Összehasonlítva más polimer anyagokkal, szilikon termékekkel

A legfontosabb jellemző az, hogy:

1. hőmérséklet-ellenállás

A szilikontermék a szilícium-oxigén kötés (SiO), mivel a CC kötés fő láncszerkezete 82 ezer és 600 kcal / mol, SiO kötés kártya / 121 ezer szilikonos szilikontrészben, így a szilikon termékek hőállósága, magas hőmérséklet (Vagy sugárzás) molekuláris kötés nem szünetel, nem bomlik. A szilikon nemcsak magas hőmérsékleti és alacsony hőmérsékleti ellenállással szemben ellenálló, széles hőmérsékleti tartományban használható. Mind a kémiai tulajdonságok, mind a fizikai és mechanikai tulajdonságok kevéssé változhatnak a hőmérséklet függvényében.

2. időjárásállóság

A szerves szilikon termékek fő lánca a Si-O, amely nem rendelkezik egyedülálló kötéssel, ezért nem könnyű lebontani az ultraibolya fény és az ózon. A szerves szilíciumnak jobb termikus stabilitása, sugárzási ellenállása és időjárásállósága van, mint a többi polimer anyag. A szerves szilícium élettartama akár több évtizedig a természetes környezetben.

3. elektromos szigetelési teljesítmény

A szilikon termékek jó dielektromos tulajdonságokkal, dielektromos veszteséggel, feszültségállósággal, ívállósággal, koronavédő képességgel, térfogat-ellenállással és felületi ellenállás-együtthatóval rendelkeznek a szigetelőanyag legjobbjai között, és villamos tulajdonságaik a hőmérséklet és a frekvencia hatása miatt nagyon kicsiek. Ezért stabil elektromos szigetelőanyagok és széles körben használják az elektronikai és elektromos iparágakban. Kiváló hőállósága mellett a szilikon kiváló víztaszító képességgel is rendelkezik, amely megbízható garanciát nyújt az elektromos berendezések nedves körülmények között történő használatára.

4. fiziológiai tehetetlenség

A polisziloxán az egyik legaktívabban ismert vegyület. Nagyon ellenállnak a biológiai öregedésnek, nincs elutasítási reakció az állatokkal, és jobb antikoaguláns tulajdonságokkal rendelkeznek.

5. Alacsony felületi feszültség és alacsony felületi energia

A szerves szilícium fő lánca nagyon rugalmas, intermolekuláris ereje sokkal gyengébb, mint a szénhidrogéné. Ezért a szénhidrogén viszkozitása alacsonyabb, mint a molekulatömegű szénhidrogéné, a felületi feszültség gyenge, a felszíni energia kicsi, és a filmképző képesség erős. Ennek az alacsony felületi feszültségnek és alacsony felületi energiának köszönhetően számos alkalmazásának fő okai: hidrofób, habzásgátló, habstabilizáló, tapadásgátló, kenőanyag, üvegezés és egyéb kiváló tulajdonságok.