1.jpg


Földgázszárítás

Használja ki a molekuláris szita adszorpciós képességét a földgázszárító és -tisztító készülékekben, széles körben alkalmazza a földgáz kitermelésében, szállításában, töltésében és egyéb összekapcsolásokban.A teljes berendezéskészlet a szárítótorony és a melegítő két párhuzamos munkájából áll, hűtő, szűrő összetétel. A szárítótorony mellett a regenerációs torony átkapcsolása kézi működtetést igényel, a készülék automatikusan végrehajtja az összes többi műveletet, és automatikusan is tervezhető.

A földgáz kútfejből történő kiáramlása szinte az összes telített gázfázisú vizet eljuttatja, sőt bizonyos mennyiségű folyékony vizet is magában hordoz. A nedvesség jelenléte a földgázban gyakran súlyos következményeket okoz: CO2-t és H2S-t tartalmazó földgáz víz jelenlétében savot képez, és korrodálja a csővezetéket és a berendezéseket; bizonyos körülmények között gáz-hidrátokat képez a szelepek, csövek és berendezések elzárására; Csökkentse a csővezeték szállítási kapacitását, szükségtelen energiafogyasztást eredményezve. A nedvesség jelenléte a földgáz jelenlétében nagyon kedvezőtlen, ezért a dehidráció iránti igény szigorúbb.

A földgázfeldolgozásban a dehidráció és a kénmentesítési eljárás adszorpciós módszerrel használható. Különösen az adszorpciós dehidráció, mély víztelenítése miatt magas, egyszerű eszköz, kis lábnyom és így tovább.

Az adszorbens teljesítménye rendkívül fontos az adszorpciós művelet szempontjából. Az ipari adszorbenseknek meg kell felelniük a következő követelményeknek: Nagy szelektivitás, nagy belső felület, magas adszorpciós aktivitás, bizonyos mechanikai szilárdság és fizikai tulajdonságok, jó kémiai tehetetlenség, hőstabilitás, valamint olcsó és oly könnyű.

Az adszorbensben általában használt földgáz: szilikagél, aktivált alumínium-oxid, aktivált bauxit és molekuláris szita.


szilikagél

Fehér szilikagél

Narancssárga szilikagél

Kék szilikagélaktivált alumínium-oxid

Aktivált alumínium-oxid szárítószer

Aktivált alumínium-oxid adszorbens


molekuláris szita

3A molekuláris szita

4A molekuláris szita

5A molekuláris szita


13X molekuláris szita

13X-APGmolekuláris szita


2.jpg


Etanol szárítás

Az etanol szobahőmérsékleten és nyomáson gyúlékony, illékony, színtelen átlátszó folyadék, alacsony toxicitású, tiszta folyadék nem fogyasztható közvetlenül; különleges ízzel és kissé stimulált; kissé édes, stimuláló fűszeres íz kíséri. Tűzveszélyes, a gőz robbanásveszélyes keveréket képezhet a levegővel, a vízzel több mint keverhető.


A molekuláris szita jelentősége az etanol tisztításában:

A molekuláris szita színtelen, szagtalan, nem mérgező új anyag, a vízmentes etanol előállítási és egyéb azeotróp keverék szétválasztási eljárásában a harmadik alkotóelem hozzáadása nélkül, a gyártási folyamat szinte nincs mérgező hulladékkibocsátás; , Ciklohexán és más nagyon mérgező harmadik komponensek. A folyamat egyszerű és megbízható, kiváló termékminőség, környezetbarát, energiatakarékos technológia.

Ennek az az előnye, hogy csökkentheti a berendezés beépítési magasságát, javítja a rögzített ágy tényleges adszorpciós képességét és a késztermék minőségi stabilitását. A keletkező hulladékgáz, hulladékmaradvány és hulladékfolyadék nagyon jó kezelést igényel.


Az etanolt széles körben használják és felhasználható:

Oldószer; szerves szintézis; különféle vegyületek kristályosítása; mosószer; extraháló;

Alkoholfogyasztás lehet kevert ital; kötőanyagként használják; nitro-festék; lakk, kozmetikumok, tinta, festék-eltávolító és egyéb oldószerek és peszticidek, gyógyszerek, gumi, műanyagok, műszálak, tisztítószerek és egyéb gyártási anyagok, fagyálló, üzemanyag, fertőtlenítőszer és így tovább.

Az etanol-oldat 75% -át általában orvosi fertőtlenítésre használják.


3A molekuláris szita


3.jpg

Levegő elválasztása

A levegő elválasztásának leggyakoribb módszerei a levegő mélyhűtése, adszorpció, membrán elválasztása, amelyek a levegő alkotóelemeinek különböző fizikai tulajdonságain alapulnak. El tudja választani az oxigént és a nitrogént a levegőből, vagy ugyanakkor kivonhat ritka gázokat, például héliumot és argonot.

A levegő elválasztása oxigént, nitrogént és ritka gázokat eredményezhet, és a gáztermékek tisztasága 98,0% - 99,9%. Ezen túlmenően a levegő elválasztására népszerű a molekuláris szita-adszorpciós módszer, amelyet 80-95% oxigént tartalmazó oxigénben gazdag levegő előállítására használnak.

4(0010.jpg


A CHEMXIN13X-APG Molecular Sieve egy speciális, szétválasztható molekulaszita, amely nagyobb szén-dioxid és víz adszorpciós képességgel rendelkezik. Ez elkerülheti a lefagyott torony jelenségét, amely a levegő szétválasztásának folyamatában jelent meg, hogy megfeleljen a légszétválasztó ipar speciális követelményeinek

Az aktivált alumínium-oxid-KA405-nek sok mikroútja van, és a fajlagos felülete nagy. Használható abszorbens, szárítószerként és széles körben alkalmazható krakkolt gáz, etilén és propilén mély szárításához, hidrogén előállításához, levegő elválasztásához, műszeres levegő szárításához.


5A molekuláris szita

13X-APG molekuláris szita


5.jpg


Festék, gyanta, ragasztók

A Chemxin-aktivált molekuláris szitapor dehidrált szintetikus por molekuláris szita. Magas diszpergálhatóság és gyors adszorpció képességgel rendelkezik. Különleges abszorpciós körülmények között használják, mint például formátlan szárítószer, adszorbens anyag, más anyaggal keverve stb. Szárítószerként is használható üvegszigetelő gumi távtartóban.


3A aktivált molekuláris szitapor

4A-val aktivált molekuláris szitapor

5A aktivált molekuláris szitapor

13X aktivált molekuláris szitapor

6.jpg

Oxigénkoncentráció

Specifikus molekuláris szita az oxigéngenerátor számára

Speciális oxigénmolekula-szitát fejlesztettek ki újonnan XH-típusú otthoni vagy orvosi oxigén-dedikált molekuláris szitaként, nagyobb tisztaságú oxigénnel, gyorsabb és hosszabb élettartammal. A molekuláris szita ilyen tulajdonságai fontos áttörést jelentenek az egészségügyi ágazatban.


Oxigén előállítási elv:

A kompresszor a levegőből történő nyomással történő adszorpción keresztül, a levegőt a molekuláris szitába húzza, a molekularis szita a nitrogént, szén-dioxidot és más hulladékgázt adszorbeálja a levegőből, csak oxigént hagyva a gázpalackba. Ezután nagynyomású szelepen keresztül a nagynyomású tisztításhoz. Az utóbbi során az oxigéntermelés tisztasága a szokásos és a kimeneti oxigén szintjéig növekszik.


13x-HP molekulaszita


7.jpg


Víz defluorináló

Az aktív alumínium-oxid-gömb, amelyet magasfluorid-víz-fluorid-ágensekhez használnak, egyfajta molekuláris adszorbens, hatalmas fajlagos felülettel.Ha a nyersvíz PH-értéke és lúgossága alacsonyabb, a fluortartalom nagyobb, több mint 3,0 mg / g, alacsony szintetikus arány gyanta, ivóvíz arzén eltávolítására is használható.


Fluor-eltávolító szer

A részecskeméret viszonylag kicsi, ezért a felület nagy, általában 1-3 mm, általában vízzel használják, nagyobb érintkezési felülettel rendelkezik.A fajlagos felület indexe meghaladja a 160 m2 / g-ot, hatalmas számú pórus biztosítja a vizet A fluorid-ionnak nagy adszorpciós képessége, valamint nagy fluortartalmú és arzén eltávolító képessége van. porózus részecske, részecskemérete egyenletes, sima felület, mechanikai szilárdság, nedvesség felszívódása erős, a táguló repedés a víz abszorpciója után sértetlen marad, nem mérgező, szagtalan, vízben nem oldódik, etanol, nagyon erős fluoreszorpcióval rendelkezik, főleg magas fluorid területek az fluorozott ivóvízben.


Aktivált alumínium-oxid


8.jpg

PSA nitrogéngenerátor

A mikropórusos szénmolekula szitának erős affinitása van az oxigénmolekulákkal szemben, általában arra használják, hogy elválasztja az oxigént és a nitrogént a levegőben, és nitrogént állítson elő nyomásingadozó adszorpciós készülékkel (PSA) az iparban.

A CHEMXIN szénmolekuláris szita nagy mennyiségű nitrogéntel rendelkezik, magas nitrogén-visszanyerési sebességgel rendelkezik, hosszú élettartamú, különféle típusú nyomásingadozó adszorpciós nitrogéngépekhez alkalmazható, és ez a PSA-rendszer preferált terméke.


Bevezetés (molekuláris szita nitrogén)

A kisebb átmérőjű gáz (oxigén) gyorsabban diffundál, ezek többségét a molekulaszita szilárd fázisában adszorbeálják, hogy több nitrogént kapjanak. Egy bizonyos idő eltelte után az oxigén adszorpciója a molekulaszitán kiegyensúlyozott, a szénmolekuláris szita eltérő adszorpciós képessége alapján, különböző nyomásokon, csökkenti a gép nyomását az oxigén adszorpciójának eltávolítására, ezt a folyamatot regenerációnak nevezzük . A nyomásingadozási adszorpciós módszert általában a két oszloppal párhuzamosan alkalmazzák, váltakozó nyomásadszorpcióval és dekompressziós regenerációval a folyamatos nitrogénáram elérése érdekében.


Molekuláris szita nitrogénje (előnye)

A PSA-nitrogén módszer a hetvenes évek gyors fejlesztése, egy új nitrogéntechnológia. A hagyományos nitrogén módszerhez képest egyszerű eljárással, magas szintű automatizálással, gyors gáztermeléssel (15-30 perc), alacsony energiafogyasztással rendelkezik, a termék tisztasága széles tartományban állítható be a felhasználói igényeknek megfelelően, egyszerű működtetés és karbantartás Olcsó, erőteljes alkalmazkodóképesség és a készülék egyéb jellemzői, így versenyképes az 1000Nm3 / h nitrogénberendezésben, egyre több hozzáférés a közepes és kis nitrogénfelhasználókhoz, a PSA-nitrogén a közepes és kis nitrogénfelhasználók választottá vált.

A szén-molekuláris szitát és a zeolit-molekuláris szitát széles körben használják a nitrogén, az oxigén előállítása területén. Az oxigén és a nitrogén molekuláris szitán történő elválasztása elsősorban e két gáz különbség diffúziós sebességén alapszik a molekuláris szita felületén, a szén molekuláris szita egy szén alapú adszorbens, amely egyesíti az aktív szént és a molekuláris szita bizonyos karakterét.


Szén-molekulaszita


9.jpg


Tower Packing Media

A csomagolótorony előnyei a nagy gyártókapacitás, nagy elválasztási hatékonyság, kis nyomásesés, kis tartókapacitás és nagy működési rugalmasság.

A csomagolóanyag nagy gáz- és folyadékkontaktus felülettel rendelkezik, nagy átviteli együtthatóval, nagy fluxussal és alacsony ellenállással rendelkezik. Ezért a turbulencia elősegítéséhez szükséges, hogy a csomagolórétegnek magas porozitása, nagy fajlagos felülete, jó felületének moshatósága és szoros érintkezése legyen a szerkezettel. Szüksége van az anyagok korrózióállóságára, és bizonyos mechanikai szilárdsággal rendelkezik az anyagok gyártása során, hogy a töltőréteg aljára ne legyen könnyű nyomást gyakorolni és a széttöredezettség, deformáció.

Az általánosan használt toronycsomagolást két kategóriába lehet osztani: véletlenszerű csomagolás és strukturált csomagolás.

A műanyag töltőanyagok a következők: polietilén (PE), polipropilén (PP), megerősített polipropilén (RPP), polivinil-klorid (PVC), klórozott polivinil-klorid (CPVC) és polivinilidén-fluorid (PVDF). Jó korrózióállóság, nagy rés, nagy fluxus, alacsony ellenállás, alacsony energiafogyasztás, alacsony működési költségek, könnyű, könnyű kezelhetőség, és újra felhasználható. Különösen alkalmazható kőolaj-, vegyipar-, klór-lúgos, gázipari, környezetvédelmi és egyéb iparágakban alacsony hőmérsékleten (60–150 fok) végzett desztillációs, abszorpciós és mosótoronyban.


Műanyag véletlenszerű csomagolás

Magában foglalja a gömbgyűrűt, a nyereggyűrűt, a szuper nyereggyűrűt, a kaszkádgyűrűt, a heilex gyűrűt, a konjugátumgyűrűt, az elbeszélő rozettagyűrűt, az üreges úszógolyót, a többszintes üreges golyót és a folyékony felületű golyót.

A kerámiacsomagolás kiválóan ellenáll a sav- és hőállóságnak, és felhasználható különféle szervetlen sav, szerves sav és szerves oldószer ellen, a fluor-oxi-sav kivételével. Különböző magas, alacsony hőmérsékleti és erős maró hatású esetekre alkalmas. Használható vegyiparban, kohászatban, gáz-, oxigén- és más iparágakban szárítótornyokban, abszorpciós tornyokban, hűtőtornyokban, mosótornyokban, például regenerációs tornyokban.


Kerámia véletlenszerű csomagolás

Beleértve raschig gyűrűt, keresztgyűrűt, gömbgyűrűt, nyereggyűrűt, szuper intalox nyereggyűrűt, kaszkádgyűrűt, konjugált gyűrűt és egyéb kombinált gyűrűket.

A fém csomagolóanyagok közé tartozik a szénacél és a rozsdamentes acél. Különösen alkalmas vákuumdesztillációs toronyhoz, hőre érzékeny, könnyen lebontható, polimerizálható és szén átalakító anyag kezelésére. Vékony falának, nagy porozitásának, alacsony fluxusának, alacsony ellenállásának, hőállóságának, korrózióállóságának és nagy elválasztási hatékonyságának köszönhetően. amelyeket széles körben használnak a petrolkémiai, műtrágya-, környezetvédelmi és más iparágakban a csomagolótoronyban.

Fém véletlenszerű csomagolás, beleértve a konjugátumgyűrűt, a belső ívgyűrűt, a nyereggyűrűt, a szuper nehézségi gyűrűt, a szuper mini gyűrűt, a kaszkádgyűrűt, a gömbgyűrűt és az intalox nyereggyűrűt.

A toronyberendezéseknek sokféle típusa van, a toronyfelszerelés kémiai, petrolkémiai és olajfinomító berendezés az egyik legfontosabb berendezés. Gázt képezhet folyadék és folyadék között folyadék között, kétfázisú szoros érintkezéssel, hogy elérje a tömegátadás és a hőátadás célját a toronyberendezésben a közös egység műveleteinek befejezéséhez: lepárlás, abszorpció, deszorpció és extrahálás, stb. , Gázhűtés és visszanyerés, gáznedvesítés és -szárítás, valamint a kétfázisú gáz-folyadék tömegátadás és a hőátadás növekedése.


Inert kerámia labda

Fém csomagolás

Műanyag csomagolás

Kerámia csomagolás